7 glumaca i glumica koji su plaćeni praktično ništa za svoje najbolje uloge

147

Plate za glavne glumce i glumice u Holivudu uglavnom prelaze iznose od nekoliko miliona dolara. Ipak, nekad su filmske zvezde spremne da rade za male pare ako im sviđa scenario ili žele da rade sa omiljenim režiserom po svaku cenu. S druge strane, ako im je karijera tek na početku, prinuđeni su da prihvate manje iznose po filmu jer još nisu stekli ugled i popularnost koji bi im obezbedili bolju pregovaračku poziciju.

Saznajte kojih 7 glumaca i glumica su ostvarili neke od svojih najboljih uloga za relativno malu platu.

1. Jonah Hill u filmu The Wolf Of Wall Street

Kada je dobio ponudu od Martina Scorsesea da glumi u njegovom novom filmu The Wolf Of Wall Street za samo 60.000 dolara, Jonah Hill je potpisao ugovor istog dana. Za svoju rolu je nominovan za Oskara u kategoriji najbolje sporedne uloge. Zanimljivo je da je njegov kolega u filmu, Leonardo DiCaprio, za svoju ulogu zaradio čak 25 miliona dolara!

2. Tom Cruise u filmu Magnolia

Plata od 100.000 dolara se može smatrati prilično mizernom za verovatno najveću glumačku zvezdu u poslednjih 40 godina. Tom Cruise je navodno toliko bio impresioniran scenariom za film Magnolia da ga uopšte nije bilo briga za koliko novca će raditi. Ispostavilo se da je doneo dobru odluku, budući da je za ulogu u ovom filmu nagrađen Zlatnim globusom.

3. Brad Pitt u filmu Thelma & Louise

Rola u filmu Thelma & Louise je Bradu Pittu bio prvi stepenik ka uspešnoj karijeri u Holivudu. Iako mu je plata bila samo 6.000 dolara, ponudu da učestvuje u filmu Ridleyija Scotta očigledno nije mogao da odbije.

4. Ryan Gosling u filmu Half Nelson

Posle uspeha filma The Notebook, Ryan Gosling je imao taj luksuz da odbija ponude za uloge od kojih bi relativno malo zaradio, ali se ipak odlučio da učestvuje u niskobudžetnoj drami Half Nelson za samo 1.000 dolara po nedelji rada. Rizik se isplatio, pa je za ovu ulogu dobio svoju prvu nominaciju za Oskara.

5. Hilary Swank u filmu Boys Don’t Cry

Prosto je neverovatno da su producenti filma Boys Don’t Cry toliko malo vrednovali talenat Hilary Swank, da su joj ponudili svega 3.000 dolara za ulogu u ovom filmu. Nemajući šta da izgubi, ona je prihvatila ponudu. Žrtva nije bila uzaludna, s obzirom na činjenicu da je za svoju rolu nagrađena Oskarom. Već u sledećem filmu je uspela da zaradi 3 miliona dolara.

6. Jennifer Lawrence u filmu Winter’s Bone

Prva zapažena uloga napopularnije glumice današnjice je bila u filmu Winter’s Bone iz 2010. godine. Iako se nije preterano finansijski ovajdila (plata je bila svega 3.000 dolara), Jennifer je ostvarila svoju prvu nominaciju za Oskara i sebi otvorila vrata ka plaćenijim ulogama.

7. Harrison Ford u filmu Star Wars: Episode IV — A New Hope

Postoje glasine da je Harrison Ford odbio prvu ponudu od 1.000 dolara da igra Han Sola u poznatoj naučnofantastičnoj sagi. Do dogovora između njega i producenata je došlo tek kada su mu ponudili ne toliko impresivnih 10.000 dolara. Za učestvovanje u svakom sledećem nastavku zaradio je znatno više novca, da bi na kraju za ulogu u filmu The Force Awakens primio čak 25 miliona dolara.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime