Brčaci pobjednici otvorenog prvenstva BiH u odbojci na pijesku održanom u Brčkom

197

Tokom proteklog vikenda na brčanskom izletištu Ficibajer održano je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u odbojci na pijesku za žene i muškarce Brčko distrikt BiH Ficibajer Open 2. Nagradni fond turnira je bio 3.000 KM, a organizator Klub odbojke na pijesku “Side out” iz Brčkog.

 

Juniorske prvakinje Srbije odbojkaški par Nina Škarić i Tijana Basić iz Beograda pobjednice su Otvorenog prvenstva BiH u ženskoj kategoriji. One su osvojile pehar, zlatne medalje, diplome i 800 KM. Drugoplasirani par su sestre Tamara i Tijana Đapa iz Šipova, koje su osim diplome i medalja nagrađene za drugo mjesto i sa 400 KM, a treće mjesto osvojile su Maja Živković i Jelena Šakotić iz Dervente, koje su nagrađene sa bronzanom medaljom, diplomom i 200 KM. Nagrade prvoplasiranim parovima u ženskoj kategoriji uručio je Branko Mišić, trener šampionske ekipe prvaka BiH u odbojci Odbojkaškog kluba “Mladost” Brčko.

 

Dijana Vasić, proslavljena brčanska odbojkašica i osnivačica Odbojkaške akademije Dijana Vasić, uručila je nagrade – pehar, medalje i dipome pobjedničkim ekipama u muškoj kategoriji. Treće mjesto pripalo je odbojkaškom paru Nenad Šormaz i Nedeljko Nikolić iz Brčkog, drugo mjesto odbojkaškom paru iz Beograda Nikoli Anđeliću i Luki Guteši, a pobjednici su Brčaci Žarko Kisić i Drago Teodorović.

“Na turniru je učestvovalo 19 muških i 9 ženskih parova, a sjajan je osjećan kada domaći tim u svakom kolu nastavlja da pobjeđuje i na kraju osvoji prvo mjesto”, kažu u organizaciji prvenstva. Sjajnom organizacijom zadovoljni su i učesnici i organizatori i publika koja je dva dana pratila turnir, a za narednu godinu najavljuju još kvalitetniji turnir i veći broj učesnika.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime