Brčanska manekenka Kristina Šarić osvaja Milano

402

Kristina Šarić iz Brčkog od četrnaeste godine se bavi manekenstvom. Svoju karijeru je otpočela saradnjom sa jednom od najpoznatijih manekenki dvadesetog vijeka – Jelenom Ivanović. Od nedavno, Kristina pravi svoje prve korake u Milanu, svjetskoj prijestonici mode. Kaže, modeling joj nikada nije bio u planu kao karijera, ali kada su je rodica i prijateljica krišom prijavile na kasting za Elite Model Look, odlučila je da isproba svoju sreću. Upravo tu je otpočela njena saradnja sa Jelenom Ivanović koja je htjela da bude upravo ta osoba koja će raditi sa njom na njenoj karijeri i obučiti je da bude najbolja. Kristina je očigledno uspjela, jer danas, dvije godine nakon toga, radi za slavnu Donnu Karan.

Da li se ikada osjećaš odvojeno od svojih vršnjaka zbog silnih obaveza i putovanja koje tvoj posao nalaže?

Kako kad. Što se tiče škole, često mi bude žao jer moram često da izostajem. Sada sam završila mjesec dana ranije nego moji vršnjaci, baš zato što sam morala da idem za Milano. Ali, škola mi je izašla u susret i odobrila to sve. Što se tiče prijatelja, trudim se da se svakodnevno čujem sa njima i u njima vidim veliku podršku.

A, kako tvoji roditelji reaguju na tvoj nagli uspjeh?

U početku su bili malo skeptični, ali su uvijek pratili svaki moj korak i bili maksimalo uključeni u ono što ja radim, pa su stekli i povjerenje u ljudde sa kojima radim u agenciji i u mene da znam šta radim. Naravno, ništa ne bih uspjela bez njih, oni su moj najveći oslonac.

Upoređujući Brčko i Milano, koje je sada postalo tvoj drugi dom, koliko je bilo teško naviknuti se i kako je izgledao tvoj život tamo?

Raditi u Milanu je oduvijek bio moj san i kada sam stigla tamo mislila sam da još uvijek sanjam. Brzo sam se naviknula na taj grad i njegovu energiju. Živjela sam sa drugim modelima u agencijskom apartmanu i brzo sam se naviknula na sve njih, ali najdraža mi je ostala djevojka iz Mađarske s kojom sam se brzo sprijateljila.

Kastinzi su okosnica njenoga posla, navodi da se na svakom kastingu osjeća prijatno i da uživa u tome što radi. Fizički izgled, koji je u ovoj profesiji presudan, joj je često stao na put do nekog angažmana. Sa svoja 53kg i 177cm, mnogi su joj klijenti rekli da je predebela za neki angažman. Ali, navodi da se svako tržište razlikuje. Početkom godine slala je svoj book i kompozit nizu agencija u Istambulu, ali ju je većina njih odbila uz navode da je premršava.

Imaš figuru na kojoj bi ti mnogi pozavidjeli, kako se brineš o svome izgledu?

Nažalost, ne vodim mnogo računa o svojoj ishrani, ali imam sreću da to ne utiče previše na mene. Ali, od sljedeće sedmice krećem u teretanu kako bih još malo poradila na svome tijelu.

A, sada malo da premotamo u budućnost – gdje sebe vidiš za 3 godine?

Za 3 godine, nadam se da ću biti na fakultetu, ali i nastaviti se baviti mogelingom uporedo, jer je ipak to moja životna želja. Nadam se da ću nositi reviju za Dsquared, jer mi je to omiljena modna kuća.

Osvrćući se na situaciju vezano za modne kuće i agencije u BiH, da li misliš da naša zemlja pruža dovoljno mogućnosti za bavljenje modelingom?

Iskreno, nisam čula niti za jednu veću modnu agenciju koja radi na području naše zemlje i šalje svoje modele na angažmane u druge zemlje. Nažalost, naše tržište je slabije razvijeno i ne vidim nadu da će se poboljšati u skorijem periodu.

I, za kraj, imaš li neku poruku za sve one koji razmišljaju o bavljenju modelingom?

Budite uporni i istrajni u tome što radite i vjerujte u svoje snove, baš kao i ja. Moji su se ostvarili, možda će i vaši.


(brckodanas.com – Snježana Novaković)

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime