Ginekološko odjeljenje će biti renovirano do kraja septembra

299

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas, zajedno sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge građanima Sabrijom Čandićem, koordinatorom Vlade Seadom Šadićem i direktorom JU Bolnica Brčko Dušanom Stokićem, zgradu ginekologije u krugu brčanske bolnice, u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji i dogradnji.

Radovi se izvode u operacionoj i porođajnoj sali, neonatološkoj ambulanti, vanjskoj ambulanti i čekaonici, dok će ljekarima ubuduće biti na raspolaganju, osim postojeće i nova operaciona sala kao i nova oprema.

“Na ovaj način Javna zdrvstvena ustanova pokazuje svoju odgovornost kada je riječ o podizanju nivoa kvaliteta usluga u ovoj ustanovi. Nadam se i drugim projektima koji će biti kandidovani kako od strane Vlade i SKupštine kroz kapitalni budžet, tako i od strane javne zdravstvene ustanove, te da ćemo biti u prilici da vrlo brzo govorimo o značajnom poboljšanju kvaliteta usluga u oblasti zdravstva na području Distrikta”, rekao je gradonačelnik novinarima prilikom obilaska brčanske ginekologije.

Sabrija Čandić, šef resornog odjeljenja, smatra da je i ovaj posao već veliki iskorak u poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga, a trebalo bi da građevinski radovi, koji su započeli u prvim danima avgusta, budu okonačni do kraja septembra ove godine.

Ova zgrada izgrađena je 60-ih godina XX vijeka i od tada do danas nije bilo nijednog većeg ulaganja ili renoviranja u ovaj objekat. Direktor bolnice dr Stokić kaže da je “glavni razlog pristupanja ovom poslu potreba da uz postojeću, ovo odjeljenje dobije još jednu salu za operacije”.

Prije početka radova porodilište i dječiji boks preseljeni su na Odjeljenje pedijatrije, ginekologija na Odjeljenje hirurgije, a prijemna ambulanta se nalazi pored Službe hitne pomoći u bolnici.

Sredstva za rekonstrukciju Odjeljenja ginekologije brčanske bolnice u iznosu od 300.000 KM obezbijedila je Javna ustanova “Zdravstveni centar Brčko”.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime