Mješoviti hor SPKD „Prosvjeta“ Brčko nastupio u Banji Koviljači

264

Mješoviti hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko nastupio je sinoć (13. septembar) u velikoj sali Kur salona u Banji Koviljači povodom 11. saborovanja horova u ovom gradu, a u organizaciji Crkvenog hora „Sabor srpskih svetitelja“ koji je ovim koncertom obilježio i jubilej – 15 godina rada i postojanja hora.

Hor „Prosvjete“ odazvao se pozivu za učešće od strane đakona Zorana Kokanovića, koji je ujedno i rukovodilac Crkvenog hora „Sabor srpskih svetitelja“.

Hor „Prosvjete“ predstavio se publici sa šest kompozicija, duhovnih i svjetovnih pjesama pod dirigentskom palicom magistra muzičkih nauka Branislave Popović, a nekoliko članova hora otpjevalo je i dvije etno pjesme.

Osim brčanskog i hora domaćina, na saborovanju horova sa duhovnim pjesmama učestovao je i Crkveni hor „Sveti Stefan Dečanski“ pod upravom Tamare Adamov Petijević.

Organizatori su ovom prilikom predstavili i „Liturgijski zbornik“ kojim je obuhvaćeno više od 100 kompozicija pravoslavne horske muzike u liturgijskoj tradiciji srpske crkve, koji su na poklon dobili i rukovodioci gostujućih horova.

Koncert je završen izvođenjem tri zajedničke kompozicije, a nakon svečanog koncerta uslijedila je i zajednička večera i druženje horova u sali pravoslavnog hrama „Svetih apostola Petra i Pavla“.

Prethodni postObilježeno 19 godina Policije Brčko distrikta BiH
Sledeći postOd danas kazne za one koji se ne pridržavaju Zakona o fiskalizaciji