Obezbjeđena odbojkaška oprema za 15 osnovnih škola u Distriktu

102

Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Mara Matkić danas je u sportskoj sali Gimnazije u Brčkom, u okviru projekta „Igraj odbojku, rasti sa njom“, u organizaciji Odbojkaškog saveza BiH i pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške konfederacije, svečano uručila odbojkašku opremu za petnaest osnovnih škola na području Brčko distrikta BiH.

Matkić je istakla da je Brčko distrikt BiH u ovom projektu prepoznat kao grad sporta, a naročito, kako je naglasila, odbojke.

„Distrikt ima infrastrukturu koja može da podrži jednu ligu odbojke i sve naše škole imaju sportske dvorane u kojima se mogu igrati lige odbojke. Takođe, mislim da je još jedan razlog za učešće u projektu činjenica da su naše učenice Prve osnovne prošle godine pobijedile na prvenstvu Zapadnog Balkana u odbojci. To je za nas vjetar u leđa da bi se odbojka na široka vrata uvela u škole. Mi danas po prvi put zvanično počinjemo s ligom školske odbojke u osnovnim školama“, rekla je Mara Matkić.

Milutin Popović, potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH, rekao je da je cilj projekta da se populariše odbojka i približi mladima da bi se takmičili i družili.

„Evropska odbojkaška konfederacija je obezbjedila sportsku opremu – po 10 lopti i mreže za osnovne škole koje su uključene u projekat. Takođe, Odbojkaški savez BiH je u okviru promocije projekta obezbjedio majice da bi se organizovalo takmičenje u koje je uključeno petnaest osnovnih škola na području Distrikta. Projekat obuhvata 80 osnovnih“, rekao je Popović.

Partneri projekta u Distriktu su Vlada Brčko distrikta BiH, ŽOK „Bimal – Jedinstvo“, OK „Mladost“ i OK „Jedinstvo“ Brčko.