Policija Brčko distrikta BiH obilježava 19. godinu rada

109

Policija Brčko distrikta BiH poziva građane, udruženja, nevladine organizacije, medije… da im se pridruže u obilježavanju 19. godišnjice od formiranja prve multietničke policije u Bosni i Hercegovini – Policije Brčko distrikta BiH, koja je osnovana 2000. godine i tokom naredna dva dana obilježava 19 godina postojanja i rada.

Prvog dana obilježavanja svog dana, rukovodstvo Policije održaće konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti rezultate rada u protekloj i značajne događaje u prethodnim godinama, te planove za budući rad, dok je centralni – ceremonijalni dio planiran za četvrtak 12. septembar.

Najznačajnija aktivnost koju će pripadnici Policije realizovati sa građanima i za građane predviđena je za četvrtak pod nazivom “POLICE FEST“, sa početkom u 11:00 h na Trgu Mladih.

“Dio programa biće, osim Policije Brčko distrikta BiH, i nevladine organizacije, IPA Brčko, Civilna zaštita – deminerski tim, Gorska služba spašavanja, Crveni krst, Vatrogasna služba, Zdravstveni centar i medicinska škola, koji će prezentovati svoju opremu, družiti se sa građanima, te dijeliti prigodne poklone i promotivne materijale. Osim navedenog, predviđena je i pokazna vježba Jedinice specijalne policije i Jedinice kriminalističke policije iz oblasti forenzike. Tokom ceremonije planiran je i scenski nastup djece iz Obdaništa i zabavišta „Naša djeca“ i članova Škole plesa „Mambo Brčko“, saopšteno je iz Policije Distrikta.

Svečana akademija ovim povodom planirana je takođe za četvrtak u Domu kulture od 12:00 h, a očekuje se veliki broj zvanica iz Brčkog, entiteta, države i predstavnika međunarodne zajednice.