Policijska službenica MUP-a TK optužena da je iz butika na Arizoni ukrala bundu u vrijednosti od 1200 KM

162

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona zbog osnovane sumnje da je nedavno na pijaci Arizona u distriktu Brčko počinila krivično djelo krađe.

Optužena A.B. (33) iz Lukavca tereti se da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O.H.

Nakon podizanja, optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, je u daljem toku krivičnog postupka potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH.

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime