Predpioniri i pioniri KK Lavovi bolji od OKK Rudar

123

Muške selekcije predpionira i pionira KK Lavovi, u subotu, 27. oktobra, odigrale su premijerne utakmice nove sezone PKO Lige mladih u okviru drugog kola protiv odgovarajućih selekcija OKK Rudar 2015 iz Ugljevika.

Publika koja je ispunila salu Prve onovne škole Ilićka, imala je priliku da uživa u odličnoj igri mladih Lavova.

Prvi na teren su izašli predpioniri koji su od samog starta predvođeni kapitenom Sergejom Subotićem vrlo brzo došli do dvocifrene rezultatske prednosti koju su konstantno uvećavali za maksimalnih plus 27 na kraju treće četvrtine. Gosti iz Ugljevika su nešto boljom igrom u četvrtoj četvrtini uspjeli da smanje rezultatsku prednost. Najefikasniji u redovima Lavova bio je kapiten Sergej Subotić sa 24 postignuta poena.

LAVOVI – Rudar 2015 46:25 (25:03, 04:07,14:06, 03:09)

Za Lavove na ovom meču nastupili su: Sergej Subotić, Ognjen Pudić, Nikola Lajić, Uroš Manasijević, Rastko Blažanović, Stefan Mijatović, Nemanja Stojić, Mihajlo Lukić, Nikola Balorda, Sergej Đurica, Arijan Maskaljević i Miloš Vuković.

Nakon predpionira ovosezonsku premijeru imali su i pioniri koji su u ovom meču nastupili bez Bojana Karaća. Odsustvo Karaća potpuno je iskoristio Stefan Okilj koji je sa 24 postignuta poena bio najefikasniji akter meča i pokazao da će u budućnosti biti jedan od nosilaca igre naše pionirske selekcije.

Prvi period igre u potpunosti je pripao Lavovima koji su prije svega čvrstom odbranom čitave ekipe i na krilima raspoloženih Okilja i Jovanovića (3 trice) u napadu uspjeli da steknu osjetljivu rezultatsku prednost na kraju prvog perioda igre (21:13). Pad u igru tokom druge četvrtine iskoristili su gosti iz Ugljevika da smanje rezultasku zaostatak, da bi tokom treće četvrtine došli do rezultatskog preokrata i maksimalne prednosti na ovom meču od 4 poena (29:33). Nakon time – outa trenera Bližnjakovića na terenu je do kraja meča postojala samo jedna ekipa. Lavovi su prije svega do kraja treće četvrtine uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist (35:33), da bi tokom četvrte četvrtine fantastičnom igrom i u odbrani i u napadu uspjeli da slome otpor izuzetno talentovane i kvalitetne ekipe iz Ugljevika.

LAVOVI – Rudar 2015 59:41 (21:13, 06:13, 08:07, 24:08)

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je na sledeće igrače: Danijel Nedić 12, Vuk Jovanović 15, Stefan Okilj 24, Marko Šešlija, Luka Vuković 2, Mihajlo Blažanović, Sergej Subotić, Viktor Cvjetinović, Jovan Tomić 6, Aleksandar Đukić, Petar Stevanović i Dušan Jovanović.

U naredom trećem kolu (3. i 4. novembar), predpioniri i pioniri gostuju u Bratuncu kod istoimene ekipe.