Pritvoren osumnjičeni koji je na smrt pretukao oca

49

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 47-godišnjaku iz Brčkog osumnjičenom da je prije nekoliko dana u ovom gradu fizički i psihički zlostavljao svog oca, koji je nakon toga preminuo. Pritvor osumjičenom N.B. u trajanju do mjesec dana određen je zbog opasnosti od bjekstva na koje je prijedlogom za određivanje ove mjere ukazalo brčansko tužilaštvo.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH otvorilo je istragu protiv N.B. zbog sumnje da 17. juna između 18,00 i 21,00 sati u dvorištu porodične kuće fizički i psihički zlostavljao svog oca B.L., koji je sutradan preminuo u brčanskoj bolnici. Pod nadzorom dežurnog tužioca odmah je obavljen uviđaj na licu mjesta, te je naloženo provođenje ostalih istražnih radnji potrebnih za rasvjetljavanje okolnosti ovog događaja. Osim toga, nakon lišavanja slobode i ispitivanja osumnjičenog Tužilaštvo je zbog opasnosti od bjekstva predložilo nadležnom sudu da mu se izrekne mjera pritvora. Na ročištu za određivanja pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva ocijenivši ga osnovanim pa je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do mjesec dana. Rješenje o određivanju pritvora odmah je izvršeno iako osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo ovu sudsku odluku pobijati žalbom.

Nakon određivanja pritvora osumnjičenom Tužilaštvo Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na prikupljanje dokaza za krivično djelo teške tjelesne povrede – sa smrtnom posljedicom (iz člana 169 stav (5) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od jedne do 12 godina.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime