Radionica za djecu o sigurnosti na putevima

46
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici u Brčkom održana je radionica o temi „Sigurnost na cesti“. Radionica je dio kampanje „Road safety“ koja se provodi povodom UN-ove sedmice globalne bezbjednosti u saobraćaju, a realizovana je u saradnji sa organizacijom „Save the Children“ i Auto-moto savezom Republike Srpske.

O saobraćajnim propisima, pravilima ponašanja u saobraćaju, važnosti njihovog poštovanja i obavezama vozača, pješaka i svih drugih učesnika u saobraćaju, na zanimljiv i ilustrativan način korisnicima Dnevnog centra govorio je Darko Stanković, master inženjer saobraćaja. Radionici je prisustvovala i Dragica Radivojević, sekretar auto-moto društva Donji Žabar.

O kampanji

Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je period od 2011. do 2020. godine proglasila decenijom djelovanja na sigurnost drumskog saobraćaja, prepoznavajući ogroman globalni problem smrtnosti na putevima ili nastanka teških povreda u saobraćajnim udesima.

Na ovaj način, daje se prioritet prevenciji i sigurnosti u saobraćaju da bi bili spašeni milioni života.
Prema predviđanjima, u deceniji od 2011. do 2020. godine, uz angažovanje svih relevantnih institucija u procesu prevencije saobraćajnih nezgoda na putevima, može se spriječiti stradanje 5 miliona života i teško povređivanje 50 miliona osoba.

Globalna kampanja Ujedinjenih nacija na putevima se zvanično obilježava u mjesecu maju svake druge godine i iako nije predviđena za 2018. godinu, odlučeno je da organizacija „Save the Children“, uz podršku BIHAMK-a za područje Federacije BiH i AMS RS za područje Republike Srspske i Brčko distrikta BiH, te Omladinskog centra „Vermont“, kroz radionice i druge aktivnosti da doprinos podizanju svijesti javnosti o ovom problemu.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime