Sertifikat za svjetski kvalitet „Vidovdanske trke“

43

Svjetska atletska federacija je i ove godine, osmi put zaredom, „Vidovdanskoj trci“ koja se održava u Brčkom dodijelila znak kvaliteta, po čemu je ova manifestacija jedinstvena u regiji. Tim povodom direktor „Vidovdanske trke“ Borislav Đurđević uručio je gradonačelniku Siniši Miliću na čuvanje sertifikat kojim se potvrđuje da je ova sportska manifestacija dio svjetske lige.

„Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da sam vjerovatno jedan od rijetkih gradonačelnika možda i u regiji koji će imati priliku da u svom kabinetu čuva sertifikat koji je znak kvaliteta od Svjetske atletske federacije. Zahvaljujući tome mi kao grad imamo brend po kojem smo prepoznatljivi širom svijeta. Siguran sam da će se kvalitet „Vidovdanske trke“ još unapređivati u smislu rezultata, ali i promocije Brčko distrikta BiH i atletskog sporta“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Borislav Đurđević, direktor „Vidovdanske trke“, istakao je da je priznanje koje je dobila ova manifestacija veliko, kao i obaveza koja iz toga proizilazi za organizatore, ali ujedno i veliki ponos grada.

„Za to je zaslužan cijeli grad, gradske službe i javna preduzeća, koji učestvuju u organizaciji i koji su nam uvijek na raspolaganju, te ovo priznanje ne pripada samo nama“, dodao je Đurđević.

Priznanja su, u prisustvu predstavnika atletskih saveza iz regije, uručena i predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske te Kabinetu predsjednika Republike Srpske, koji su već 22 godine pokrovitelji manifestacije. Priznanje je dodijeljeno i Policiji Brčko distrikta BiH, a za doprinos u organizaciji priznanja će biti uručena i javnim preduzećima „Putevi Brčko“ i „Komunalno Brčko“.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime