Sutra zvanično otvaranje trećeg brčanskog Biznis foruma

70

Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH održava se od 03. do 05. oktobra. Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta BiH i “Dijaspore za razvoj”- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, saopšteno je iz organizacije ove privredne manifestacije.

“Tema ovogodišnjeg Foruma je „Dijaspora za partnerstvo“sa primarnim ciljem da kroz dijalog i razmjene mišljenja postane prepoznatljivi važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja. Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH, te pruži mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja“, kaže Damir Bulčević, direktor Biznis foruma.

Na ovogodišnjem Forumu biće prezentovane i uspješne investicije u saradnji s bh. dijasporom, kao i nacrt Strategije Brčko distrikta BiH za saradnju s dijasporom. Otvaranje Biznis foruma je zakazano za 04. oktobar u Domu kulture sa početkom u 9:30 h, te radni dio kroz sekcije, B2B susrete i saopštenje zaključaka.