Sve spremno za početak nove školske godine

127

Na teritoriji Brčko distrikta BiH djeluje XV osnovnih i četiri srednje škole, u koje će ove godine krenuti oko 9.000 đaka. U Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH kažu da spremno dočekuju novu 2018/2019. školsku godinu, koja počinje u ponedjeljak 3. septembra.

Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje, kaže da ovu školsku godinu dočekuju spremnije nego prethodnu.

„U toku je završna faza molersko-fasaderskih radova u školama na području Brčko distrikta BiH. Distribuirani su udžbenici za početak nove školske godine. Konkursne procedure, kada je riječ o redovnim zaposlenjima, su takođe završene. Ove sedmice će biti raspisan još jedan konkurs za pozicije koje su u međuvremenu upražnjene zbog odlaska na porodiljska i trudnička bolovanja, kao i odlaska desetak vjeroučitelja koji su podnijeli zahtjev za raskidanje radnog odnosa. Prevoz učenika i čišćenje škola je takođe spremno,“ kaže Osmanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na današnjoj redovnoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH je, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, dala saglasnost za angažovanje 60 izvršilaca po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Osmanović kaže da su najveći broj lica koja će biti angažovana na ovaj način asistenti u nastavi za pomoć pri praćenju nastave djece sa posebnim potrebama.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime