U Brčkom traje “Ludens фест“

69

U organizaciji udruženja “Stand-Up BH” iz Brčkog sinoć je počeo prvi “Ludens фест“, na kojem su svoje komičarsko umijeće pokazali Omer Hodžić iz Mostara i Miranda Lončar, Hercegovka sa prebivalištem u Zagrebu.

Svako od ovih umjetnika je tokom svojih polučasovnih nastupa pokušao na najoriginalniji i sebi svojstven način da nasmije publiku kroz šaljivi pogled na priče i dešavanja iz svakodnevnog života.

S obzirom da je stand-up na našim prostorima još nedovoljno zapažena grana umjetnosti, sala Doma kulture nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, ali su oni koji su došli, iz sale izašli sa osmjehom na licu i bogatiji za neku novu šalu ili interesantnu i smiješnu priču koju će prepričavati dalje.

Festival se nastavlja i večeras, kada od 19:00 časova nastupaju Srđan Olman i Dušan Varničić iz Srbije.

Organizator događaja i predsjednik Udruženja “Stand-Up BH” Aleksandar Pantelić rekao je da se u većini gradova u okruženju ovakvi i slični događaji, festivali komedije, teatarska produkcija komedije i sl., organizuju redovno, dok u Brčkom generalno nemamo dovoljno kulturnih dešavanja.

“Tako smo došli na ideju da okupimo građane na jednom mjestu, da oni mogu svoje probleme da ostave sa strane, da se opuste i da uživaju u smijehu. Ujedno ćemo u okviru festivala imati i prvu radionicu stand-up komedije, na kojoj ćemo sve zainteresovane da upoznamo kako funkcioniše stand-up komedija, kako se ponašati na sceni, obraćati publici i sl.”, kaže Pantelić.

Radionica počinje danas u 16:00 časova u Domu kulture i ulaz je slobodan, dok ulaznica za večerašnju predstavu, čija je cijena zaista prihvatljiva, košta 5 KM, a možete je kupiti u Balkan Pub-u ili na biletarnici Doma kulture prije početka predstave.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime