U Brčkom u toku izložba slika iz zbirke muzeja Hercegovine

121

Ljubitelji slikarstva do 10. februara 2018. godine u izložbenom salonu Umjetničke galerije na Trgu Mladih u Brčkom mogu da pogledaju zbirku radova nastalih na likovnoj koloniji “Kolo”, čiji je jedan od suorganizatora Muzej Hercegovine iz Trebinja.

Riječ je o kvalitetnoj postavki 30 umjetničkih djela, rađenih akril i tehnikom ulja, te crtežima, domaćih i regionalnih autora.

Zainteresovani mogu da posjete izložbu svakog radnog dana od 08:00 – 16:00 h, tj. ta informacija se nalazi na vratima izložbenog salona, koji je bio zaključan u vrijeme našeg pokušaja posjete danas oko 12:00 h.

Brčanska Umjetnička galerija je već najavila da će u narednom periodu raditi na kvalitetnijem povezivanju sa drugim galerijama i muzejima u Bosni i Hercegovini, kao i da će raditi na afirmaciji ove vrste umjetnosti, te se nadamo da nas očekuje bogata umjetnička godina i otvorena galerija.

Naredna izložba planirana je za sredinu februara, a riječ je o djelima nastalim na tradicionalnoj brčanskoj Likovnoj simpozijum – radionici “Sava” 2017.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime