U policijskoj akciji „Nosač“ uhapšeno pet lica

299

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u ponedejljak 06.02.2020. godine proveli akciju kodnog naziva “NOSAČ”, saopšteno je iz Policije Distrikta.

U okviru akcije na dvije lokacije na području Brčkog u vremenskom periodu od 16.00 do 22.00 časa pretreseno je pet lica i dva stambena objekta. Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 630 komada tableta opojne droge “extasy”, oko 140 grama opojne droge “marihuana”, više od 40 grama opojne droge “amfetamim speed”, dvije staklene tegle od po jedan kilogram sa halucinogenim gljivama, tri drobilice, jedna digitalna vaga, te novac u iznosu od 500 evra i 710 KM.

Tokom akcije u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je ukupno šest lica, od kojih je nakon kriminalističke obrade pet lica lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, dok je jedno lice pušteno.

Slobode su lišeni A.M. rođen 2001. godine u Brčkom, S.R. rođen 1997. godine u Brčkom, M.H. rođen 1995. godine u Maoči, T.N. rođen 1999. godine u Maoči, T.H. rođen 1998. godine u Tuzli. Ova lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH, navodi se u saopštenju iz Policije.