U subotu 16.3. Državno prvenstvo BiH u LA i ST plesovima i Gala veče

94

Plesni klub „Mambo Brčko” u subotu 16. marta 2019. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom organizuje Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima, kao i međunarodni turnir pod nazivom „Brčko Gala Night 2019 – 3rd Edition“.

„Kvalifikacije počinju od 08:00 ujutru, a svečano otvaranje manifestacije i finala po kategorijama je  od 18:00 časova. Morali smo satnicu da prilagodimo broju učesnika, a on je iznenađujuće fantastičan – više od 700 učesnika, iz 23 kluba i sedam zemalja. Ovo će biti jedan od najmasovnijih događaja ove godine u Brčkom i pozivamo sve ljubitelje ovog najljepšeg dvoranskog sporta da nam se priduže od 18:00 časova u Tehničkoj školi na svečanom otvaranju i defileu učesnika. Prošle godine je vladala sjajna atmosfera u dvorani, veliki broj navijača, sva mjesta na tribinama su bila popunjena, a to učesnicima jako mnogo znači i zato vole da dođu u Brčko jer nigdje publika nije ovako sjajna kao kod nas. Mi smo spremni i očekujemo da i ovaj događaj prođe na vrhunskom nivou“, kažu u plesnom klubu “Mambo Brčko”.

Osim najboljih sportsko plesnih parova iz BiH koji će se boriti za prestižnu titulu državnog prvaka BiH, na međunarodnom turniru Brčko Gala Night brčanskoj publici će se predstaviti sportski parovi iz sedam država. Plesni klub „Mambo Brčko“ najviše nade polaže u svoj sportsko plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, koji će se boriti za titulu Državnog prvaka BiH.

„Osim takmičenja parova, izuzetno velika konkurencija se očekuje i u kategorijama sportskih formacija i solo djevojaka. Naš klub, kao domaćin, imaće priliku da sa svojim podmlatkom – cicbanima, pionirima i juniorima pokaže kvalitet i izbori se za što bolji plasman u konkurenciji učesnika iz klubova iz Srbije, Hrvatske, Grčke i drugih gradova Bosne i Hercegovine“, kažu u Plesnom klubu „Mambo Brčko“.

Ulaz u dvoranu je besplatan, te pozivamo sve sugrađane i ljubitelje plesa i sporta da nam se pridružite 16. marta u dvorani Tehničke škole od 18:00 h.