Uhapšeno šest lica u akciji “Povratnik”

348

U okviru akcije kodnog naziva “Povratnik”, koju su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ proveli na području Brčko distrikta i Tuzle, uhapšeno je šest lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet droge.

Još jedna osoba je saslušana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je puštena iz službenih prostorija, dok se za jednom osobom traga, saopšteno je iz Sipe.

Ova lica sumnjiče se da su od septembra 2016. do avgusta ove godine, u saradnji sa licima iz Srbije, nabavljala heroin i vršila distribuciju i preprodaju na području BiH.

Takođe se sumnjiče da su na području BiH nabavljala i distribuirala droge marihuana i spid. Nad licima lišenim slobode još traje kriminalistička obrada, a tokom dana će biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Iz Sipe navode da su pretreseni objekti na deset lokacija na području Brčko distrikta BiH i Tuzle, radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru jučerašnje akcije, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 600 grama heroina, oko 100 grama marihuane, nekoliko tableta ekstazija, digitalna vaga, folije i selotejp trake korištene za pakovanje droge.

Na pretresenim lokacijama pronađeni su jedno vatreno oružje bez dozvole sa municijom, laptopi, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, uređaji za čuvanje podataka, određeni dokumenti, bilješke i rokovnici, te određena količina zlata i novac u ukupnom iznosu od oko 30.000 KM.

Aktivnosti su realizovane prema naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

“Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je izuzetno uspješna saradnja sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta i MUP-a Tuzlanskog kantona, te su policijski organi još jednom pokazali da smo svi na istom zadatku i da imamo isti cilj, da se borimo protiv kriminala i omogućimo bezbjedno okruženje građanima BiH”, navedeno je u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime