Završene manifestacije u okviru Programa obilježavanja 16. godišnjice Brčko distrikta BiH

35

Izložbom slika pod nazivom „Paleta“ sa Sedmih likovnih susreta LIS–Talija u galeriji Likum kao i predavanjem o kognitivnim sposobnostima djece prema programu NTC sistem učenja, sinoć je i službeno završen ovogodišnji program obilježavanja godišnjice od osnivanja Brčko distrikta BiH.

Proteklog vikenda održane su i finalne utakmice u muškoj i ženskoj odbojci pri čemu su odbojkašice „Bimal Jedinstva” u završnoj utakmici pobijedile ekipu „Kule Gradačac” i po osmi put osvojile KUP BiH, dok su jedanaesti KUP BiH osvojili odbojkaši brčanske „Mladosti“ pobijedivši ekipu „Kakanj 78“ rezultatom 3:0 u finalnoj utakmici.

Zlatne medalje pobjednicima uručio je Damir Bulčević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Brčko distrikta BiH.

Pored ostalih sportskih događaja u programu šesnaestogodišnjice Distrikta održan je i tradicionalni, četvrti po redu, Međunarodni stonoteniski turnir u organizaciji STK „Brka 2007”, koji je odigran u prostorijama Osnovne škole u Brki.
U organizaciji Kluba borilačkih sportova „Lokomotiva” 12. marta u sali Ekonomske škole, a u sklopu obilježavanja 16. godišnjice Brčko distrikta BiH, uspješno je organizovano „VII. otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu i borilačkim sportovima 2016”.

Učestvovala su 564 takmičara iz 42 kluba iz pet država (Hrvatske, Srbije, Rumunije, Crne Gore i BiH), a radilo se na šest borilišta.
Za najboljeg takmičara na prvenstvu proglašen je Redžep Brkić iz Kluba borilačkih sportova „Lokomotiva” Brčko koji je osvojio tri zlatne medalje, dok je za najbolju takmičarku proglašena Nina Bakarić iz Karate kluba „Petrina”, Bibinje Hrvatska, koja je osvojila tri medalje. Za najuspješniji klub proglašen je Klub borilačkih sportova „Lokomotiva” Brčko čiji su takmičari osvojili 68 medalja.

U okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH uvrštene su i promocije novih knjiga članova Književnog kluba Brčko distrikta BiH. Tako je 10. marta promovisana knjiga aforizama Mirjane Đapo „I vi ste tu“, 11. marta roman „Majka i Fenix“ Nede Čajević, 13. marta pjesme „Majevički nokturno“ Indire Jašarević-Čandić, 14. marta prevod Žarka Milenića, „Hram sunca“ – putopisi Ivana Bunjina, i 16. marta roman „Sema“ Šefke Kalopera.

Sve knjige je uredio i recenziju uradio Žarko Milenić, predsjednik Književnog kluba Brčko distrikta BiH, a promocija je upriličena u foajeu Doma kulture.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime