12 lica lišeno slobode u akciji “Granica”

312

Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Brčkog, Bijeljine i Tuzlanskog kantona provedena je akcija usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja opojnih droga i krijumčarenja oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene. U okviru akcije, koja je realizovana u saradnji sa bezbjednosnim agencijama Republike Austrije, izvršeno je više pretresa.

Po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su akciju proveli u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-om Tuzlanskog kantona i Upravom za borbu protiv teškog i organizovanog kriminaliteta MUP-a RS.

Akcija kodnog naziva „Granica“ usmjerena je na 26 osoba koje su pod istragom zbog više krivičnih djela, od kojih je 12 lišeno slobode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Pronašli smo više od jednog kilograma kokaina, oko pola kilograma skanka. U kući na području grada smo pronašli mini laboratoriju, veću količinu oružja i municije, preko 50.000 maraka za koje je nepobitno utvrđeno da potiču od prodaje droga. Imamo i više skupocjenih automobila kod lica koja su predmet obrade” rekao je novinarima Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH.

 

Od 14 lokacija na kojima su do sada izvršeni pretresi, 11 se nalazi na području Brčkog, a tri su na području Policijske uprave Bijeljina.

Ova akcija će biti nastavljena i u narednom periodu i biće proširena, kažu u Policiji Distrikta.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime