19 medalja za brčanske Krosovce

69

Atletski klub “CROSS” iz Brčkog nastupio je prethodnog vikenda u Banja Luci na takmičenju Republike Srpske za cicibane i mlađe juniore i juniorke. Domaćin takmičenja bio je AK “Borac”.

Na ovom takmičenju, brčanski AK “CROSS” je učestvovao sa 30 članova koji su se takmičili u disciplinama kratki i dugi sprint, trčanje na duge pruge, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje loptice i štafete.

Anja Stević osvojila je dvije zlatne medalje u disciplinama kugla i loptica. Ognjen Simikić je za skok u vis osvojio zlato, za skok u dalj bronzu, a u disciplini štafeta 4×50 okitio se srebrom. Aleksej Jovanović osvojio je bronzanu medalju u disciplini bacanje loptice, a Petar Novaković srebrnu.
Mia Cvijanović je za bacanje kugle osvojila srebrnu medalju, Dajana Drocić bronzanu.
U štafeti 4×50 trčali su Benjamin Kadrić, Adnan Lević, Ognjen Simikić, Slobodan Erletić i osvojili srebrne medalje. Kristina Trkulja je za bacanje koplja osvojila zlatnu medalju, a Danis Avdić za skok u dalj bronzanu medalju. Adnan Lević takođe se okitio bronzanom medaljom za bacanje kugle.
Marina Miljanić, Enida Čandić Jelena Đurić i Ksenija Zonić osvojile su bronzane medalje u štafeti 4x50m.

“AK “CROSS” osvojio je ukupno 19 medalja, a najviše ih je donio Ognjen Simikić. Ostali takmičari koji su učestvovali pod zastavom AK “CROSS”, a nisu okićeni medaljama iako su se odlično pokazali na borilištima, su Amar Terzić, Saed Šahin, Vladimir Maleš, Nikolaj Stanić, Benjamin Topčagić, Marija Trkulja, Lara Stjepanović, Teodora Bogićević, Milica Miljanić, Ajla Šahin, Dajana Mijatović, Sara Subotić, Danijela Perić. U narednom periodu očekuju nas dva takmičenja u kros trčanju, od kojih je jedno ekipno, zatim prvenstvo Republike Srpske za starije pionire i dvoranska takmičenja u Beogradu”, rekao je jedan od trenera kluba Davor Todorović.