2. i 3. avgusta Četvrti BiH Color festival

102

„Četvrti BiH Color festival biće održan u Brčkom 2. i 3. avgusta na gradskom poligonu. Očekuje se dolazak od četiri do pet hiljada ljudi za dva festivalska dana, kao i nastupi brojnih zvučnih imena elektronske muzike“, najavili su danas na konferenciji za medije gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i organizatori ovog muzičkog događaja.

„Poznato je da u okruženju postoje slični festivali koji su postali i lična karta tih zajednica. Na ovaj način Brčko dobija još jedan prepoznatljiv događaj, koji bi sasvim sigurno mogao da se uvrsti u turističku ponudu. Ja se nadam da će uzlazna putanja festivala biti nastavljena i dalje i da ćemo u budućnosti imati jedan prestižan festival“, rekao je gradonačelnik Milić.

Organizatori i osnivači festivala Miloš Stankić i Dražen Zimonjić rekli su da su već potvrđena gostovanja brojnih zvučnih imena te da nastupaju Matroda (CRO), Saberz (HUN), Wreckage (SRB), Siniša Tamamović (BiH), Space Motion (SRB) i Mike Vale (SLO). Ostalo je još karata za festival, te nije kasno da obezbjedite sebi mjesto na Color festu.

Oni su istakli da je pripremljeno 30.000 vrećica boje za posjetioce festivala iz naše i zemalja regiona, a najviše iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.
„Organizovan je i kamp u sportsko-rekreativnom centru Brka, a smještajni kapaciteti hotela i prenoćišta u gradu su već popunjeni“, istakli su organizatori.

Koncept festivala se zasniva na bacanju boja u prahu na svaki okrugli sat. Posjetioci će ove godine moći da slušaju savremeni mainstream i underground zvuk, da se kolorišu u više od 10 prirodnih vrsta boja, da probaju kako izgleda biti u virtuelnoj realnosti, da igraju razne društvene igre, odmaraju se u chill out zoni i uživaju u drugim čarima najšarenijeg muzičkog bh festivala.