20. Vidovdanska trka: Kenijac i Etiopljanka najbrži

53

Atletičar iz Kenije Viktor Ketenja najbrži je senior 20. “Vidovdanske trke” u Brčkom, pošto je deset kilometara pretrčao za 28 minuta i 51 sekundu, a najuspješnija žena na ovom takmičenju je atletičarka iz Etiopije Astede Besue koja je istu dužinu istrčala za 33 minuta i 15 sekundi.

Rekord brčanske staze nije oboren ni u muškoj niti u ženskoj konkurenciji.

Osim zlatne, i srebrna i bronzana medalja na “Vidovdanskoj trci 2016″ u konkurenciji seniora pripale su Kenijcima – Robertu Kaptingeiu i Eriku Tiropu.

Drugo mjesto u trci seniorki osvojila je, kao i prošle godine, Kenijka Marta Akeno, a treće atletičarka iz Mađarske Zita Kačer, dok je reprezentativka BiH Lucia Kimani zauzela četvrtu poziciju.

“Presrećan sam. Hvala svima koji su mi bodrenjem pomogli da oborim lični rekord na ovoj stazi”, rekao je poslije ceremonije dodjele nagrada kenijski atletičar Ketenja.

Prema riječima najuspješnije seniorke na ovoj atletskoj manifestaciji Etiopljanke Besue, i ona je zahvaljujući podršci publike uspjela da protrči prva kroz cilj.

U trci zadovoljstva, na stazi dugoj dva kilometra, učestvovalo je više od sto takmičara.

Sav novac od uplata takmičara za startni paket u toj trci organizatori “Vidovdanske trke 2016″ namijenili su djeci Centra sa posebnim potrebama u distriktu Brčko.

Ovogodišnja “Vidovdanska trka”, na kojoj se okupilo više od hiljadu građana Brčkog i okolnih mjesta, započela je simpatičnom “takmičarskom disciplinom” – puzanjem pedesetak beba na stazi od deset metara, a potom su nastupili mališani predškolskog uzrasta koji su za što bolji plasman trčali 100 metara, dok su se pioniri, razvrstani u osam kategorija po uzrastu, takmičili u trci na 200 i 400 metara.

Jubilarnoj “Vidovdanskoj trci” u Brčkom prisustvovao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić koji je uručio pehare i medalje najuspješnijim seniorima, dok je prvoplasiranim seniorkama nagrade uručio direktor “Vidovdanske trke” Borislav Đurđević.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime