23. Vidovdanska trka i Prvenstvo Balkana na 10 km u subotu

118

Vidovdanska trka je jedan od najvećih sportskih događaja u istoriji Brčko distrikta BiH, koji će ove godine biti održan po 23. put na dan 22. jun 2019. godine.

„Vidovdanska trka će ove godine biti i ponajbolja trka u Evropi. Do sada je za glavnu trku prijavljeno više od 300 učesnika, a očekujemo da će u trci učestvovati više od 500 atletičara“, rekao je konferenciji za novinare Borislav Đurđević, direktor Trke.

Prijave za dječije trke i puzanje beba na 23. Vidovdanskoj trci počinju u četvrtak 20. juna u Omladinskom centru od 09:00 do 20:00 h, a završavaju se u subotu do 09:30 h.

Đurđević kaže da će svaki učesnik u dječijoj trci i puzanju beba dobiti majicu koja je ove godine posebnog kvaliteta, učesničku medalju i diplomu.

„Pozivamo sve Brčake i Brčanke starije od 15 godina da u subotu 22. juna nakon što u Omladinskom centru preuzmu startni paket, startuju na Fun run trci na 2 km. Ta trka nema pobjednika, a startnina je simbolična – samo 10 maraka. Svi koji žele da trče 2 km se mogu takođe prijaviti u Omladinskom centru, a preuzimanje startnih paketa je u subotu do 12 časova. Startni paket uključuje: majicu, nakon prolaska kroz cilj učesničku diplomu i medalju“, istakao je Đurđević i dodao:

Start svih trka je na Bulevaru mira u subotu 22. juna u Brčkom, a tačnu satnicu građani mogu provjeriti na web i facebook stranici trke, kao i u Omladinskom centru i na obavještenjima pored staze.

”Dođite i budite dio velikog atletskog spektakla koji je Svjetska atletska federacija proglasila za centralni atletski događaj u svijetu”, poručuje Đurđević.