23. Vidovdanska trka – u toku prijave za volontere i takmičare

155

Za Vidovansku trku i Balkanski šampionat, koji se održava istovremeno kada i trka, potreban je veliki volontera, saopšteno je iz organizacije Međunarodne vidovdanske trke, koja će se ove godine održati po 23. put i to 22. juna 2019. godine.

„Kao i svake godine potrebni su nam svi oni koji žele da svoj grad predstave u najboljem svijetlu, mladi i u zrelijim godinama svih profila i zanimanja, važno da su stariji od 15 godina,“ kažu organizatori.

Svi koji žele da pomognu u organizaciji i realizaciji Vidovdanske trke mogu da popune prijavu na http://vidovdanskatrka.org/volonteri/. Svi volonteri proći će odgovarajuću edukaciju, po završetku trke dobiti potvrdu o volonterskom radu, steći značajno iskustvo i na kraju zajednički proslaviti ovaj međunarodni događaj.

Oni koji se pripremaju za učešće na trci već mogu da pošalju svoju prijavu na http://vidovdanskatrka.org/online-prijave-2019/ . Organizatori trke omogućili su pogodnosti i za učesnike trke – svi oni koji budu trčali na Banjalučkom polumaratonu 12. maja imaju pravo na sniženu kotizaciju za učešće na Vidovdanskoj trci dugoj 10 km, dok svi oni koji startuju na Trci prijateljstva u Kuli u Srbiji 15. juna 2019. godine – ukoliko uplate startninu u Kuli, ona važi i za Vidovdansku trku u Brčkom.

„Da podsjetimo, IAAF (The International Association of Athletics Federations – Međunarodna asocijacija atletskih federacija) je Vidovdanskoj trci i za ovu godinu dodijelila bronzani label kvaliteta, što je ukupno deveti label Vidovdanskoj trci u Brčkom. To znači da se i 2019. godine nalazimo u kalendaru najelitnijih atletskih takmičenja u svijetu. Cilj nam je da ove godine, 22. juna idemo korak dalje, jer smatramo da smo konačno sazreli i stvorili sve uslove za srebrni label kvaliteta“, kažu u organizaciji trke.

23. Međunarodna vidovdanska trka će ove godine imati start i cilj na Bulevaru mira, koji će biti proširen i sa više mogućnosti za učesnike i organizatore, koji najavljuju mnogo lijepih iznenađenja za učesnike i publiku, te kažu da će ovogodišnja trka u stvari biti pravi festival trčanja.