24. Vidovdanska trka pomjerena za 15. avgust

42

Međunarodna ulična trka – Vidovdanska trka, koja je u Brčkom do sada 23 puta održana u mjesecu junu, ove godine pomjerena je za avgust zbog pandemije COVID-19, saopšteno je iz organizacije trke.

„S obzirom da se trka nalazi i u kalendaru svjetske atletike, kao i da je istovremeno prvenstvo balkanske atletike na 10 km, poslednjih sedmica smo intenzivno radili na usaglašavanju najoptimalnijeg datuma za održavanje 24. Vidovdanske trke. Ključni momenti koje smo imali u vidu su da izaberemo datum u kojem će biti granice otvorene i da ostavimo dovoljno prostora, posebno elitnim takmičarima, koji su bili dugo izvan ozbiljnog trenažnog procesa, da se pripreme. Odlučili smo da taj datum bude 15. avgust. Kako stvari stoje sa Vidovdanskom trkom će započeti nastavak sezone Svjetske atletske serije,“ saopštili su organizatori na svojoj stranici.

U skladu sa novonastalom situacijom, u narednih 10 dana biće promjenjeni i uslovi za nastup, koji će biti usklađeni sa svim propisanim mjerama zaštite zdravlja učesnika. Takođe startnine za Vidovdansku trku će biti simbolične, a prikupljena sredstva će ići u humanitarne svrhe, navodi se u saopštenju.