26 godina Omladinskog centra „Vermont“

23

Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog obilježio je 26. godinu postojanja.

26 godina ovaj centar motiviše omladinu grada, čuva, brine o njihovim interesima, širi vidike i uvećava kapacitet.

„Iako ponekad kroz mukotrpan rad, kroz prizmu ozloglašenosti nevladinog sektora, uspjeli smo da se dokazažemo kao organizacija kojoj je zaista stalo do omladine Brčkog, do unapređenja životnog prostora, usmjeravanje slobodnog vremena na nešto konkretno i korisno za omladinu, te na koncu i sam grad. Zasebno ili udruženo sa lokalnim, regionalnim i međunarodnim organizacijama, Vermont djeluje podjednako dobro“, kaže ekipa ovih mladih ljudi.

Ova nezaustavljiva organizacija trenutno zapošljava 19 ljudi i angažuje više od 200 volontera.

„Djelujemo u skladu sa idejom iskorištavanja međusobnih kapaciteta u istoj misiji, a ta je afirmacija mladih i njihovo angažovanje u društvu, zaštita i promocija ljudskih prava te konstruktivna raspodjela slobodnog vremena mladih“, kažu u OC „Vermont“.

Iako su im primarni fokus, ne ograničavaju se na pomoć samo mladima, nego i svim ljudima koji su zainteresovani da budu dio velike ideje zajedništva i izgradnje zdrave sredine.

Da je Vermont vrijedan hvale, pokazuju i brojne aktivnosti koje su realizovane u sklopu hiljada projekata u proteklih 26 godina postojanja, i uz podršku brojnih donatora, počevši od lokalne vlasti do međunarodnih organizacija. 

Srećan rođendan ekipo.