4. BIH Color Festival powered by Beck’s 02. i 03. avgusta u Brčkom

34

Četvrti regionalni festival elektronske muzike u boji – BiH Color Festival powered by Beck’s, održaće se 02. i 03. avgusta na poligonu bescarinske zone u Brčkom, najavljeno je danas iz organizacije festivala.

Posjetioci sigurno sa nestrpljenjem očekuju novo izdanje ovog jedinstvenog muzičko-scenskog spektakla, a kako smo saznali, festival će i ovog ljeta ponuditi brojne sadržaje za sve željne kvalitetnog elektronskog zvuka, te odlične avanture i zabave.

“Prisutne partijanere i ove godine očekuje nesvakidašnji izgled bina, kao i više od 30-000 vrećica boje, koje će upotpuniti zabavu i uživanje u festivalu. Trenutno pripremamo kvalitetan line-up, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje elektronske muzike, te prve informacije o izvođačima objavljujemo uskoro” kaže Miloš Stankić, osnivač festivala.

Ovaj festival u Brčkom okuplja sve više mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona. Iz godine u godinu, festival nudi mnoštvo zanimljivih dodatnih sadržaja, te su utisci posjetilaca isključivo pozitivni.

“Mnoštvo različitih vrsta organskih boja i ovog ljeta, prekriće nebo iznad festivalskog prostora u Brčkom. Koncept samog festivala zasniva se na grupnom bacanju boja na svaki okrugli sat u ritmu muzike. Sve boje imaju međunarodni sertifikat da nisu toksične, te su pravljene od prirodnih sastojaka”, kaže Stankić.

Festival iz godine u godinu raste, te da je tek sada ovaj događaj prepoznat i od strane institucija Brčko distrikta BiH, kao i kancelarije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

“Obećana nam je značajna podrška od strane institucija Brčko distrikta. Nadamo se da će u narednom periodu sve biti kako smo i definisali, a sredstva za podršku će omogućiti angažovanje veoma kvalitetnih inostranih imena, kako bi podigli festival na još viši nivo. Gradske vlasti su ove godine prepoznale turistički i kulturni potencijal našeg festivala, te odlučili da nam pomognu u skladu sa njihovim mogućnostima. Sponzori su takođe izdvojili značajnija sredstva ove godine, kako bismo festival unaprijedili u što većoj mjeri”, zaključuje Miloš.

Osim nabrojanog, organizatori trenutno rade i na iznalaženju prostora za kampere, gdje će moći da borave svi ljubitelji prirode, koji vole smještaj na otvorenom, a koji će upotpuniti njihov festivalski doživljaj.

Ulaznice po akcijskim cijenama će se naći u prodaji vrlo brzo, već od 01. aprila 2019. godine, putem platforme kupikartu.ba.