4. BiH Color Festival, vjeridba i odlična zabava

340

Ovogodišnji BH Color festival, koji je počeo sinoć i završava se noćas, pored odlične muzike i šarenila, ostaće upamćen i po nesvakidašnjoj vjeridbi. Dino Eminagić iz Sarajeva po prvi put je sa svojom djevojkom Nijazom Prosjanović došao na Color, te je u jednom momentu izašao na veliku binu, pozvao svoju djevojku, kleknuo na koljena i izvadio prsten.

„Skupa smo već 5 godina. Mnogo radimo i rijetke su prilike kada imamo vremena da se na ovakav način opustimo. Želio sam da svojoj djevojci priredim nešto što će pamtiti cijelog života i očigledno sam, zahvaljujući organizatorima i uspio u tome“, rekao je neposredno nakon vjeridbe Dino.

„Iako smo pet godina skupa nisam očekivala prsten, zasigurno ne na ovakav način. Uzbuđena sam, srećna, ne znam šta drugo još mogu da kažem u ovom momentu“, kazala je neposredno nakon vjeridbe Nijaza.

Dinin hrabar čin i Nijazino „da“ ovacijama je propratila mnogobrojna festivalska publika koja je samo u njihovu čast, još jednom obojila nebo iznad „bescarinske zone“ u Brčkom. Dvadesetčetverogodišnji par, obećao nam je da će i naredne godine posjetiti BH Color festival u Brčkom i to sa burmama na rukama.

BH Color festival – pozitivna energija i odličan zvuk

Odmah nakon otvaranja festivalskih kapija u 17 časova prvi posjetioci su već pristigli. U ranijim časovima uglavnom su to mlađi posjetioci, tako da je i zvuk, odnosno trake koje se puštaju nešto „mekši“ što je takođe prilagođeno njihovom uzrastu. Oni stariji dolaze nešto kasnije.

„Festival i ove godine nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja, za sve posjetioce željne kvalitetnog elektronskog zvuka, te odlične zabave. Partijaneri i ove godine mogu da uživaju u vrhunskom kvalitetu zvuka i binske opreme, a nabavili smo i više od 30.000 vrećica boje, koje će upotpuniti zabavu i uživanje u festivalu. Odličnu zabavu ove godine garantuju DJ-evi na dvije bine u okviru festivala: Matroda, Saberz, Erick Kasell, Mike Vale, Space Motion, Sinša Tamamović, Wise D & Kobe. Dio programa su i Clay Clemens, Pessto, Mario Eddie, Drop Sensei, Vandal Steve, Will & Vash, Luis De Mark, Jelly For The Babies, Dražen Zimonjić, Mark Funk, Ricochet, Frankie NV, O&S, moja malenkost i drugi vrhunski izvođači“, rekao je Miloš Stankić, direktor BH Color Festivala.

Ovaj festival iz godine u godinu u Brčkom, okuplja sve više mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona. Mnoštvo različitih vrsta organskih boja i večeras će prekriti nebo iznad festivala u Brčkom, jer se koncept festivala zasniva se na grupnom bacanju boja na svaki okrugli sat u ritmu muzike.