Agencija “FLy FLy Travel” u Brčkom posluje normalno

537

Povodom problema sa kojima se suočava Turistička kompanija “Fly Fly Travel” u Beogradu, Agencija “FLy Fly Travel” iz Brčkog izdaje sljedeće saopštenje za javnost:

“Natpisi koji su juče objavljeni na jednom brčanskom portalu o tome kako je “Flaj Flaj Travel” turistička agencija zatvorila sve poslovnice, te kako su Brčaci zabrinuti i zbunjeni, je plasiranje neprovjerenih informacija koje su nanijele nemjerljivu, ali namjernu, štetu poslovanju Agencije u Brčkom.

Takav neprofesionalan odnos prema građanima, javnosti, ali prije svega novinarskoj struci, je u najmanju ruku šokantan! Objavljivanje i/ili prenošenje informacija bez njihove prethodne provjere je sramno.

Najprije obavještavamo sve naše klijente, putnike koji su već na putovanjima u našim aranžmanima, onima koji su dogovorili putovanja, i budućim klijentima, da budu mirni i uživaju u svojim odmorima, jer naše poslovanje nije ugroženo.

Agencija koja posluje pod nazivom “Fly Fly Travel” u Brčkom nije poslovnica Turističke agencije “Fly Fly Travel” u Beogradu, čiji je račun blokiran, nego je vlasništvo privatne firme iz Brčkog, koja je samo kupila franšizu od ove kompanije, koja je, nažalost, kako smo i mi saznali iz medija, u finansijskim problemima.

Za one koji ne poznaju ekonomski termin “franšize”, to znači da je onaj ko daje franšizu vlasnik zaštitnog znaka i brenda franšizne mreže, koji je prepoznatljivost svoj brenda već dokazao u praksi i po pravilu uspješno posluje, dok je primalac franšize (u ovom slučaju Agencija “Fly Fly Travel” Brčko) i dalje samostalni preduzetnik koji posluje u svoje ime i za svoj račun, a samo koristi ime poznatog brenda.

Iako posjedovanje franšize iziskuje i određena finansijska sredstva, ukoliko se nastavi negativan uticaj ovog slučaja sa kompanijom “Fly Fly Travel” na naše poslovanje, bićemo prinuđeni promijeniti naziv agencije”, saopšteno je iz “Fly Fly Travel” Brčko.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime