Akif Pezerović imenovan za novog šefa Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge

130

Akif Pezerović imenovan je na poziciju šefa Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge. Na dužnost je stupio 9. januara 2020. godine.

Pezerović je rođen 1959. godine u mjestu Palanka kod Brčkog. Završio je Gimnaziju i Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli. Na mjesto šefa Odjeljenja za zdravstvo dolazi sa pozicije šefa Odsjeka za devizno poslovanje u Direkciji za finansije Brčko distrikta BiH.

Podsjećamo, prethodni šef Odjeljenja, Sabrija Čandić, ostavku je podnio 29. novembra 2019. godine, navodeći zdravstvene razloge kao obrazloženje ostavke.

U međuvremenu, Majazudin Vehabović, koji obavlja dužnost pomoćnika direktora u JP „Komunalno Brčko“ predložen je za novog šefa, što je Vehabović isprva prihvatio, a potom odbio.

Ostavku podnio i šef Odjeljenja za poljoprivredu

Još jedno Odjeljenje Vlade Distrikta ostalo je bez šefa, nakon što je Zoran Gajić 30. decembra 2019. godine podnio ostavku na mjesto šefa Odjeljenja za poljoprivredu, koju gradonačelnik još nije prihvatio. Rekao je da ostavka nije neopoziva.

“U tekstu ostavke navodi se da je ona samo jednim dijelom prouzrokovana zdravstvenim stanjem, a drugim dijelom razlog su stavovi unutar Socijalističke partije. Upravo zbog toga, kao i činjenice da bi ostavka trebala stupiti na snagu do 15. januara, do kada se stavovi unutar partije mogu usaglasiti odnosno promjeniti, smatram da sa prihvatanjem ostavke neću žuriti, odnosno da ću odluku prepustiti partiji koja je Gajića i predložila na ovu poziciju”, rekao je gradonačelnik.