Ambasador Indonezije u posjeti Brčko distriktu BiH

23

U službenoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravila Njena ekselencija ambasador Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani, zajedno s grupom privrednika iz ove države. U Gradskoj vijećnici sastala se s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i direktorom Biznis foruma Brčko distrikta BiH Damirom Bulčevićem.

Ovim susretom nastavljena je saradnja koja je ranije započela na brčanskom Biznis forumu, a razgovarano je o daljnjim koracima za njeno unapređenje u oblastima privrede, kulture, turizma, obrazovanja i ekonomskih odnosa.

„Današnja posjeta je rezultat prvog Biznis foruma koja jasno ukazuje, pored poboljšanog poslovnog povezivanja, da smo u svijetu uspjeli prikazati Brčko distrikt BiH kao kvalitetnu poslovnu sredinu. Već su ostvareni kontakti između brčanske poslovne zajednice i privrednika iz Indonezije“, istakao je Damir Bulčević, direktor brčanskog Biznis foruma.

Ambasador Indonezije izrazila je želju da se ovaj vid saradnje i konkretizuje bratimljenjem Brčkog i grada Magelanga u Indoneziji, čime bi i institucionalno bili realizovani zaključci današnjeg sastanka.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici delegacija iz Indonezije posjetila je Javno preduzeće „Luka Brčko“ i Fabriku za proizvodnju jestivog ulja „Bimal“.