Ambasador Švajcarske posjetio Brčko

13

Proces deminiranja na području Brčko distrikta BiH biće okončan u naredne tri godine, zahvaljujući pomoći Vlade Švajcarske. To je potvrđeno na sastanku upriličenom povodom posjete Brčko distriktu BiH njegove ekselencije Daniel-a Hunn-a, ambasadora Švajcarske u BiH.

Ambasador Hunn se sastao u Vijećnici sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, predsjednikom Skupštine Sinišom Milićem i potpredsjednikom Skupštine Ivom Filipovićem, a sastanku je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika za BiH i supervizor za Brčko Michael Scanlan.

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji kapitalnih, infrastrukturnih projekata, kao i angažmanu rukovodstva lokalne zajednice u provođenju reformi javne uprave, borbi protiv korupcije i stvaranju odgovarajućeg okvira za ekonomski i privredni razvoj u Brčko distriktu BiH.

Ambasador Hunn, kojem je ovo druga posjeta Brčkom otkako je imenovan na ovu poziciju prije godinu dana, istakao je da će privrednicima Švajcarske preporučiti Distrikt za investicije i saradnju.