Ambasador Švajcarske u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH

30

U nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravio ambasador Švajcarske njegova ekselencija Daniel Hunn, koji se u Vijećnici sastao s gradonačelnikom Esedom Kadrićem i glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Željkom Antićem.

„Ambasador Hunn imenovan je u oktobru 2020. godine, stoga je na prvom sastanku s predstavnicima izvršne vlasti Brčko distrikta BiH iskazao spremnost za nastavak bogate saradnje koju Ambasada Švajcarske ima sa Brčko distriktom BiH godinama unazad, posebno u oblasti zdravstva i zapošljavanja mladih,“ saopšteno je iz Vlade.

Gradonačelnik Esed Kadrić prezentovao je ambasadoru specifičnosti Brčko distrikta BiH kao lokalne zajednice, njegov geografski položaj, planove i prioritete novoformirane Vlade, te spremnost na privrednu saradnju i otvorenost Distrikta za investitore.

„Cijenimo sve što je Ambasada Švajcarske uradila za Brčko distrikt BiH u smislu zajedničkih projekata. Velika vam hvala na pažnji koju nam posvećujete. Za nas bi bilo od velikog značaja kada bismo barem jednog investitora iz vaše zemlje doveli u Brčko, a to i jeste jedan od glavnih fokusa ove Vlade, stoga smo otvoreni za daljnju saradnju i kontakte,“ rekao je ambasadoru gradonačelnik Kadrić.

„Ambasador Hunn je istakao da ambasada radi na Programu saradnje 2021–2024. godine u oblastima ekonomskog razvoja, zdravstva i usluga na opštinskom nivou koja se posebno odnosi na mjesne zajednice. On je najavio da će Brčko distrikt BiH biti uključen u sve navedene oblasti i izrazio nadu da će međusobna saradnja biti uspješna kao i do sada,“ saopšteno je iz Vlade.