Automati za reciklažu i hranu za pse postavljeni u opštini Stari grad u Beogradu

58

Iako nam priča dolazi iz regiona, lijep je primjer humanog odnosa prema životinjama i prirodi, koji želimo da podijelimo sa vama, poštovani čitaoci.

Humanitarna organizacija 28. Jun donirala je opštini Stari grad u Beogradu dva reciklažna aparata koji su ujedno i automati za hranu za pse.

“Ove pametne reciklažne kutije su automati koji, u zamjenu za reciklirane plastične flaše, isporučuju hranu i vodu za pse lutalice. Flaše se ubacuju u otvore koji se nalaze na vrhu mašine, a posude za hranu i vodu za pse lutalice nalaze se pri dnu automata. Automati su kreirani da bi podstakli ljude da recikliraju, jer će korišćenjem sredstava od recikliranih flaša korist imati ugrožene ulične životinje, kojima je pogotovo zimi svaka pomoć u preživljavanju dobrodošla”, kažu u ovoj nevladinoj organizaciji.

Automati se strujom napajaju pomoću solarnih panela, koji se nalaze na vrhu uređaja, što znači da energija potrebna za rad ovih automata dolazi iz obnovljivih izvora. Takođe imaju ugrađenu tehnologiju koja pruža analitičke podatke o upotrebi automata, ali i koja prati nivo hrane, vode i ubačenog reciklažnog otpada. Kada neko ubaci flašu, dobije tonsku zahvalu na srpskom i engleskom jeziku, a može i da ispriča zanimljivosti o opštini Stari Grad.

“Cilj je da napuštenim i psima lutalicama omogućimo bolje uslove za ishranu i da im ublažimo teškoće sa kojima se životinje suočavaju na ulicama u potrazi za hranom i vodom, posebno u zimskom periodu. Istovremeno, želimo da podstaknemo korisnike da usvoje recikliranje kao zdravu naviku. Automati rade besplatno, a flaše koje će se reciklirati pokrivaju troškove hrane i vode za ulične pse”, kažu u organizaciji 28. Jun.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postNovogodišnji kviz znanja u utorak
Sledeći postŽOK “Bimal – Jedinstvo” – Fudbalska utakmica i paketići za podmladak na kraju jesenjeg dijela sezone