Besplatne radionice za pripadnike romske populacije

47

Uz pomoć Omladinskog centra „Vermont“ iz Brčkog, Udruženje Urban i UNICEF BiH realizuju projekat koji ima za cilj da osnaži mlade, kreativne Rome i Romkinje, u cilju iskazivanja potencijala iz domena vizuelne umjetnosti.

„Jedna od specifičnosti ovog projekta biće i  mobilizacija mladih da samostalno organizuju razne događaje, od izložbi do festivala, koji će promovisati njima važne vrijednosti“, navodi se u pozivu za učešće u projektu.

U sklopu radionice koja se u Brčkom održava od 25.03. do 29.03 planirana je i produkcija kratkog dokumentarnog filma o samoj radionici, željama i ambicijama mladih učesnika i učesnica radionica i njihovom međusobnom radu.

Organizatori navode kako je krajni cilj radionica razvoj kreativne zajednice Roma u Bosni i Hercegovini, koja bi radila za dobrobit svojih sunarodnjaka i približila kulturu Roma opštoj populaciji.

„Ukoliko imate između 16 i 22 godine, pripadnik ste, ili pripadnica romske nacionalne zajednice i želite naučiti praktične tehnike o video i foto produkciji, realizaciji dokumentarnih filmova i izložbi, prijavite se za besplatne radionice“, pozivaju realizatori projekta.

Radionice će biti održane u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom. zainteresovani se mogu prijaviti na dijanasalihagic@gmail.com info@udruzenjeurban.ba ili  omladinskicentarvermont@gmail.com.