BH Color festival i ove će godine biti u avgustu

19

Peti najšareniji festival u BiH ove će godine biti organizovan 21. i 22. avgusta na poligonu Auto-moto društva u Brčkom, najavljuju organizatori.

Karte za festival biće u prodaji od ponedjeljka 22. juna na servisu kupikartu.ba i lokalnim kafićima (Vanilla i Jazzwa). Cijena ulaznica za oba dana je 15 KM.

„Nikada nije bilo teže da se odlučimo na organizaciju festivala. Sa jedne strane, tu su propisane mjere zaštite kojih se moramo pridržavati, mada su naši posjetioci i ranijih godina nosili maske, koje su ih štitile od prašine boja, festival se svakako održava na otvorenom, a sa druge strane možemo biti limitirani brojem ulaznica koje možemo pustiti u prodaju, ali i to ćemo svakako ispoštovati, ukoliko bude takva situacija,“ kaže Miloš Stankić, direktor festivala.

Ono što će ostati na visokom nivou su produkcija, kvalitet zvuka, kao i vizuelni efekti.

„Uprkos skromnom budžetu i ograničenjima, pogotovo kada je riječ o dolasku stranih gostiju, potrudićemo se da sve, što se tiče samog festivala, kao i do sada ide uzlaznom putanjom. Mi smo čak za ovu godinu, budući da obilježavamo mini jubilej, planirali da festival traje tri dana, ali ćemo ipak morati da se zadržimo na dvije festivalske večeri. Nastupiće poznata imena iz svijeta elektronske muzike sa ex JU prostora. Za sve posjetioce i ove godine imamo dva stage-a, Main stage i Hammer stage. Main – elektronska mainstream muzika (EDM) i Hammer stage za ljubitelje underground zvuka“, kaže Stankić.

Zbog mogućnosti limitiranja broja posjetilaca, organizatori preporučuju posjetiocima da što prije obezbjede svoju kartu.

„U slučaju da dođe do otkazivanja festivala, posjetioci će imati dvije opcije. Prva je da refundiraju novac u cjelokupnom iznosu, a druga je da karte budu važeće i za 2021. godinu,“ kažu organizatori, koji vrijedno rade i na pripremi boja te ove godine planiraju da naprave 30 000 vrećica boja u 10 nijansi.