BK „Sv. Nikolaj“ Brčko podržaće realizaciju biciklističke trke Beograd – Banjaluka

48

Iz Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ Brčko saopšteno je da se stavljaju na raspolaganje u organizaciji najatraktivnijeg biciklističkog događaja na našim prostorima – biciklističke trke “Beograd – Banja Luka”.

„Najveći biciklistički karavan stiže u Brčko u petak 19. aprila u poslijepodnevnim časovima, gdje će biciklisti voziti završni krug kroz gradske ulice i završiti drugu etapu ovogodišnje biciklističke trke. Treći dan trke, odnosno u subotu 20. aprila maršruta se kreće od Bijeljine, ponovo prolazi kroz Brčko i ide do Teslića, što znači da će Brčaci drugi dan uzastopno imati priliku da isprate najveći biciklistički karavan u regiji“, rekao je Željko Novaković, predsjednik Biciklističkog kluba „Sv. Nikolaj“ Brčko.

Ove godine na biciklističkoj trci nastupiće 175 biciklista koji dolaze iz čak 19 profesionalnih timova. Trka je od ove godine odlukom Svjetske biciklističke unije u višoj kategoriji, odnosno kategoriji UCI 2.1, što automatski privlači jače timove i profesionalce. Učešće su potvrdili i neki od najjačih svjetskih timova kao što su ruski profesionalni tim „Gazprom“ i „Bardiani“ iz Italije.

„Brčake očekuje prelijep biciklistički spektakl. Pozivamo sve građane da na gradskim ulicama daju podršku biciklistima koji dolaze iz čak 32 zemlje. Ujedno, skrećemo pažnju za poštovanje obustave saobraćaja na trasi biciklističke trke i praćenje uputstava od strane pripadnika saobraćajne policije Brčko distrikta BiH i redara. Ukoliko neko želi da bude dio ovog velikog događaja kao volonter, neka nam se javi“, kaže Novaković.