Brčanska Lavica Amila Smajić reprezentativka BiH

138

Amila Smajić, član pionirske selekcije Košarkaškog kluba “Lavovi” iz Brčkog, uvrštena je na spisak U14 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kontrolnih treninga koji su održani u Tuzli i Sarajevu, Amila je dobila poziv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na okupljanje U-14 reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja od 15. do 18. avgusta učestvuje na FIBA (Svjetska košarkaška federacija) turniru u Sloven Gradecu u Sloveniji i postala prva reprezentativka Bosne i Hercegovine iz ovog brčanskog košarkaškog kluba.

Amila Smajić rođena je 2005. godine, visoka 185 cm, ove je godine sa pionirskom selekcijom „Lavovi“ osvojila titulu vicešampiona Republike Srpske.

Osim Amile Smajić stručni štab reprezentacije BiH u sastavu Merhunisa Omerović, Aleksandra Mušić i Jasna Sliško u Sloveniju vodi i košarkašice: Ajla Hidić, Anida Čaušević, Arduana Delić, Edina Duganhodžić, Milica Dragičević, Jasna Guska, Nikolina Kuruzović, Ina Popović, Petra Protrka, Lara Brnješić, Anđela Savić, Milica Daković, Ivana Pavlović i Marina Sekulić.