Brčanski izviđači organizovali turnir u streljaštvu

34

Povodom sto godina od formiranje prvog Izviđačkog odreda u Brčkom, Izviđači Brčko distrikta BiH organizovali su Prvi novogodišnji turnir u streljaštvu. Turnir se održava u prostorijama zgrade u kojoj je ranije bio Radio Brčko distrikta BiH, a danas su uređene prostorije za potrebe ovog udruženja.

Ivan Klašnić, načelnik Saveza izviđača Brčko distrikta BiH, rekao je da su turnirom počeli svoje aktivnosti planirane za ovu godinu.

„Turnir će trajati dva dana, a u njemu učestvuju izviđači iz Brčkog, podijeljeni u tri grupe“, rekao je Klašnić.

Turnir je otvorenim proglasio predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je i pokrovitelj turnira. Izrazio je nadu da će turnir postati tradicionalan.

„Izviđači na ovaj način dobijaju i svoj prostor i uslove za dalji rad. Kad nešto traje sto godina onda je to sasvim sigurno dokaz kvaliteta i rada. Tu ima mjesta za sve, djecu i njihove roditelje“, rekao je Milić, koji se i sam okušao u gađanju, ispalivši prvi hitac turnira.

Milica Gavrić, koja je izviđač šest godina, rekla je da je nedavno otvaranje streljane pružilo više mogućnosti u radu izviđača, dok je Dušan Pejić, koji je takođe izviđač već šest godina, rekao da je kao izviđač naučio mnogo praktičnih vještina o snalaženju u prirodi, ali i u životu, te pozvao sugrađane da postanu dio brčanskog izviđačkog tima.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postBrčanske Lavice godinu počele pobjedom – savladana ekipa iz Konjica
Sledeći postNada Stjepanović na prijemu kod predsjednika Skupštine