Brčanski izviđači osvojili četiri pehara na takmičenju u Beogradu

124

U organizaciji Odreda izviđača Voždovac, u parku Šumice u Beogradu prije dva dana održano je takmičenje za izviđače pod nazivom “Voždovački petoboj 2021”. Među više od 250 učesnika, takmičili su se i brčanski izviđači, koji su osvojili četiri pehara.

“Izviđači Brčko distrikta BiH bogatiji su za četiri pehara. Poletarci i pčelice “Vrapčići” osvojili su treće mjesto, mlađi izviđači i planinke, ekipa “Brčanski kesteni”, osvojili su prvo mjesto, zatim ekipa “Kasiopeja” drugo mjesto i najuspješnija brčanska ekipa, “Kota 96” u kategoriji starijih izviđača i planinki, osvojila je prvo mjesto. Čestitamo svim učesnicima i zahvljujemo se domaćinima na odlično organizovanom takmičenju”, kaže Ivan Klašnić, vođa brčanskih izviđača.

Naši izviđači bili su dodano motivisani jer je ovo takmičenje došlo nakon višemjesečnog prekida u organizaciji turnira, usljed pandemije.

“Hvala svim prijateljima koji su učestvovali na takmičenju, mnogo nam znači kada se sretnemo i družimo, naročito nakon prekida u protekloj godini”, dodao je Ivan.