Brčanski odbojkaši i odbojkašice ponovni osvajači KUP-a BiH

79

Odbojkaši OK “Mladost” Brčko proteklog vikenda odigrali su završne utakmnice KUP-a BiH i u finalu savladali ekipu OK “Kakanj 78”. Ovo je šesti put za redom da brčanska “Mladost” osvaja KUP Bosne i Hercegovine i odličnom igrom i rezultatima uspijeva da sačuva trofej u gradu na Savi.

Sala JU Gimnazija Brčko bila je ispunjena do zadnjeg mjesta, a domaćini su u finalu savladali protivničku ekipu rezultatom 3:0, po setovima 25:18, 25:16, 28:26.

Mladost je u polufinalu pobijedila gradskog rivala MOK “Jedinstvo Brčko” takođe sa 3:0, dok je Kakanj istim rezultatom izborio finale pobjedivši OK “Majevica” iz Lopara.

Najboljim igračem završnog turnira proglašen je Jovan Ćendić iz Mladosti.

Brčanski odbojkaši “Mladosti” u play-off ulaze sa prve pozicije, nakon regularnog dijela Premijer lige i glavni su favoriti za odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Brčanske princeze takođe osvojile KUP BiH

I brčanske odbojašice – članice ŽOK “Bimal Jedinstva” odbranile su trofej u KUP-u BiH. U finalnom susretu u Banjaluci u dvorani “Borik” nadigrale su ekipu “Kule Gradačac” sa maksimalnih 3:0, po setovina 25:23, 25:19 i 25:10.

Na ovaj način, tituli KUP-a Republike Srpske dodale su i drugi ovosezonski trofej KUP BiH, a 11 u bogatoj zbirci.

Paljanka Nataša Slijepčević, korektor ŽOK “Bimal Jedinstvo”, proglašena je za najbolju igračicu završnog turnira KUP-a BiH.

Narednog vikenda na rasporedu su prvi četvrtfinalni mečevi play-off-a. U konkurenciji odbojkašica sastaju se: Goražde – Bimal Jedinstvo, Smeč – BL Voley, Maglić – Gacko i Sloboda – Kula Gradačac.