Brčko ponovo dobija kuglanu

159

Sudeći po intezitetu radova na uređenju bivše kuglane u ulici braće Ribnikar u «Š» naselju, ljubitelji kuglanja u Brčkom uskoro će biti u prilici da prvi put nakon 1992. godine osjete čar ovog sporta, koji ujedno predstavlja i odličnu rekreaciju.

Po riječima Željka Novakovića, sekretara kuglačkog kluba «Rad» iz Brčkog koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i zauzima 5.mjesto na prvenstvenoj tabeli, već nekoliko dana traju radovi na instalisanju kuglane.

«U Bugojnu smo našli polovnu kuglanu i dvije staze dovezli u naš grad. Radovi na uređenju i montaži kuglane u prostoru gdje se prije rata takođe nalazila kuglana su u punom jeku. Mi očekujemo da će svi radovi biti završeni prije 7. februara kako bismo na početku proljetnog dijela prvenstva RS na našem terenu dočekali ekipu «OSSA» iz Bijeljine i tako prvi put kuglali u našem gradu» rekao je Novaković za Radio Brčko.

Kako Radio Brčko saznaje prilikom posjete entuzijastima – kuglašima koji lično učestvuju u sanaciji prostora , najzaslužniji što je na toj lokaciji izgrađena kuglana je pokojni Milan Klašnić, a najveći doprinos da se 1978. godine otvori moderna automatska kuglana dala je fabrika ulja «BIMAL».

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime