Brčko ponovo ima klizalište

161

U okviru manifestacije „Čari zime u Brčkom” gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je svečano otvorio klizališnu sezonu na Stadionu malih sportova „Blatuša”, gdje je i ove godine u organizaciji JP “Komunalno Brčko” postavljeno klizalište.

Gradonačelnik je rekao da će klizalište biti posebna radost za najmlađe, naročito u ovom periodu kada su na zimskom raspustu.

„Cilj nam je da klizalište, ali i manifestacija „Čari zime u Brčkom”, postane tradicionalna, da upotpunimo sadržaje u Brčkom i za vrijeme zimske sezone, pogotovo za vrijeme zimskog raspusta. Mislim da postoji veliki interes, posebno najmlađih sugrađana, što pokazuje i današnja posjeta na ovom klizalištu”, kazao je Milić.

Jelena Lugonja, asistent direktora u JP „Komunalno Brčko”, rekla je da će klizalište raditi od 9.00 do 22.00 sata i da će karta za sat vremena klizanja radnima danima koštati 3 KM, a vikendom 5 KM. Ona je kazala da se nada da će klizalište biti mjesto okupljanja i druženja.

„Klizalište će raditi svakog dana od 9.00 do 22.00 sata. Ujutro od 9.00 do 10.00 sati klizanje će biti besplatno, a zadnja ulaznica moći će se kupiti u 21 sat. Karta za sat vremena klizanja radnim danima koštaće 3 KM, a vikendom 5 KM. Vidimo da je i danas na dan otvorenja interesovanje veliko i sigurni smo da će klizalište i ovaj put biti mjesto okupljanja i druženja”, rekla je Jelena Lugonja.

Klizaljke su obezbjeđenje od broja 26 do broja 50 za ljubitelje ove zimske radosti. Ukoliko vremenske prilike dozvole, klizalište bi trebalo da bude otvoreno do kraja februara 2020. godine.