Čekate li sa nestrpljenjem prvu jutarnju kafu u bašti omiljenog kafića?

218

Većina brčanskih ugostitelja iskoristila je lijep majski vikend da pripremi svoje restorane, kafiće ili poslastičarnice za sutrašnji ponovni početak rada, nakon skoro dvomjesečne pauze. Mirisa kafe iz kafe aparata u svom omiljenom kafiću uželjeli su se i mnogi Brčaci.

Ipak, ne vraća se sve na staro.

Naredba Štaba za zaštitu i spasavanje propisuje stroga pravila i preporuke u radu ugostiteljskih objekata u narednom periodu. Preporuka je da gosti više koriste usluge dostave, kupovine hrane i pića za ponijeti, da borave u baštama objekata, da se poštuje razmak među gostima, da plaćaju platnim karticama umjesto gotovinom, da se prostor često dezinfikuje i sl.

Neki od ugostitelja su i osmislili novu uslugu, pa tako u „Coffee Shop-u možete uzeti kafu i cijeđeni sok za ponijeti i uživati u našim ukusima u kancelariji, na ulici, u prevozu, na klupi ili kod kuće. A ako nemate vremena da dođete tu je i dostava vruće kafe i hladnog soka, što je nešto sasvim novo u našem gradu“, poručuju u ovom popularnom brčanskom kafiću.

Prvi termini u većini brčanskih frizerskih salona su uveliko rezervisani

Sa radom počinju i frizerski saloni, a šišanja nema bez maske i rukavica i kod klijenta i kod frizera, a poželjni su i viziri kod frizera.

Na prostoru od najmanje četiri metra kvadratna može biti prisutan samo jedan korisnik usluga, odnosno između radnih mjesta mora se poštovati razdaljina od najmanje tri metra, po mogućnosti postaviti fiksne ili mobilne paravane od pleksiglasa, navodi se u naredbi o budućem radu frizerskih salona.

Sve naredbe o radu privrednih subjekata – ugostiteljskih objekata, salona za uljepšavanje, kladionica, teretana, tržnih centara i drugih, možete pronaći na web stranici Vlade Brčko distrikta BiH na linku:http://www.vlada.bdcentral.net/Publication/Read/donesene-naredbe-o-nacinima-funkcionisanja-privrednih-subjekata