Civilna zaštita podiže kapacitete za vanredne situacije

167

U okviru projekta prekogranične saradnje pod nazivom “Odgovor na vanredne situacije – SADA”, odnosno ERNOW, čiji je nosilac Brčko distrikt BiH, isporučene su pumpe za prepumpavanje bujičnih voda visokog kapaciteta – tri za Brčko i jedna za opštinu Brod, te četiri lake prenosive muljne pumpe – dvije za Brčko i dvije za Brod.

Cilj nabavke ove opreme je podizanje kapaciteta i unaprijeđenje resursa Odjeljenja za javnu bezbjednost Brčko distrikta BiH – Odsjeka civilne zaštite i vatrogasne jedinice i civilne zaštite opštine Brod u slučaju vanrednih situacija, poput katastrofalnih poplava koje su zadesile ova područja 2014. godine.

U okviru projekta, ranije tokom godine za Distrikt su isporučena dva terenska vozila, pet ronilačkih odjela, ručna radiostanica, a za opštinu Brod kamion kiper i rovokopač – utovarivač, dok se do kraja januara očekuje isporuka gumenih i aluminijumskih čamaca.

Projekat ERNOW je finansiran iz prekograničnog programa CP – BiH IPA II, a provode ga Vlada Brčko distrikta BiH u saradnji sa oštinom Brod i opština Šid u saradnji sa gradom Sremska Mitrovica.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime