Član “Lavova” Matej Petrović prelazi u italijanski klub “Basket Corato”

27

Dosadašnji član kadetske selekcije KK „Lavovi“ Brčko Matej Petrović, košarkašku karijeru i školovanje nastavlja u Italiji, saopšteno je iz Košarkaškog kluba „Lavovi“ Brčko.

Potpisom na višegodišnji stipendijski ugovor Matej Petrović je i zvanično postao član italijanskog kluba „Basket Corato“ koji se takmiči u italijanskoj Serie C Gold. Grad Corato nalazi se u italijanskoj regiji Apulia nedaleko od glavnog grada ove regije Barija.

„Matej je ovog ljeta privukao i zainteresovao predstavnike više klubova iz Italije koji su mu ponudili nastavak školovanja, kompletan smještaj, ishranu, opremu i naravno vrhunske uslove za dalje treniranje. Odluka za Corato temelji se na činjenici da je novi klub Mateja Petrovića i van granica Italije prepoznatljiv po radu sa mladim igračima, što svakako predstavlja zalog za budućnost i odskočnu dasku za uspješnu seniorsku karijeru. U svojim redovima ovaj italijanski klub ima mnoštvo talentovanih igrača iz nekoliko evropskih i južnoameričkih zemalja“, saopšteno je iz uprave kluba.

Matej Petrović je rođen 23.10.2005. godine, visok je 199 cm i igra na poziciji krila. Svoje prve košarkaške korake napravio je upravo u Lavovima prije tri godine i svojim upornim radom i zalaganjem, za relativno kratko vrijeme, došao je u poziciju da košarkašku karijeru i školovanje nastavi u inostranstvu.

Dokaz dobrog i kavalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Lavovima je i činjenica da je Matej Petrović nakon Marka Šešlije, Bojana Karaća, Safeta Opalića i Vuka Jovanovića, peti košarkaš koji je skrenuo pažnju nekoliko inostranih klubova.