Članovi SPK „Mambo Brčko“ novi državni prvaci BiH

124

Na juče održanom Državnom prvenstvu u latinoameričkim i standardnim plesovima u Zenici, članovi Sportsko – plesnog kluba „Mambo Brčko“ Giacomo Lazzarini i Ornella Marretta, kao i Lovro Peraković i Hana Grahovac, postali su novi šampioni Bosne i Hercegovine u svojim kategorijama.


Gicomo i Ornella su novi državni prvaci BiH u kategoriji seniora i ovim rezultatom kvalifikovali su se na Svjetsko prvenstvo u sportskim latino američkim plesovima kao predstavnici BiH.

Lovro i Hana su novi državni prvaci BiH u kategoriji U21 u sportskim latino američkim i standardnim plesovima, kao i vicešampioni BiH u LA plesovima u seniorskoj kategoriji, i takodje su ovim rezultatom obezbjedili učešće na svjetskom prvenstvu.

Pored ova dva sjajna para, medalje su osvojili i mlađi članovi kluba u kategorijama solo, duo, grupe i formacije.


Osim državnog prvenstva, održan je i KUP Grada Zenica za sve formacije modernih i latino plesova, kao i međunarodni kvalifikacioni turnir. Učestvovalo je 18 plesnih klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Takmičenje je održano u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici u organizaciji Plesno – modnog studia „Shadows“ Zenica, koji vodi Semir Šerić.