Danas koncert učenika Muzičke škole povodom predstojećeg Dana Distrikta

24

Osnovna muzička škola Brčko će i ove godine, kao i prethodnih, dati doprinos u obilježavanju Dana Brčko distrikta BiH, i to koncertom učenika škole. Koncert je na programu danas, 4. marta 2021. godine od 17:00 časova.

Ipak, za razliku od prethodnih, ovaj put koncert će biti izveden na neubičajen način – bez prisustva publike i uz livestream na facebook stranici škole putem linka: Muzička škola Brčko

Razlog ovakvog načina obilježavanja 21. godišnjice postojanja Brčko distrikta BiH jeste zbog pandemije bolesti COVID-19.

„Ponosan sam na činjenicu da i u vrijeme pandemije učenici i profesori muzičke škole ne posustaju u radu i marljivo rade i uveliko pronalaze načine da uz redovnu nastavu održe i umjetničku muziku u našem gradu, što pokazuje i ovaj konert. Naši učenici nastupiće na još nekoliko događaja koji su planirani u sklopu obilježavanja Dana Distrikta, kao što je otvaranje fontane na Trgu Mladih, svečana sjednica Vlade, gdje će nastupiti profesori škole, i drugim,“ rekao je Jasmin Hasić, direktor Osnovne muzičke škole u Brčkom.